Auteur

pjb1

Paul Babeliowsky

Ruim tien jaar geleden was het traden in grondstoffen, indices en valuta vooral een activiteit van grote hedgefondsen met veel kapitaal. Sinds de komst van ETF’s (Exchange Traded Funds) is hierin grote verandering gekomen.

Doordat het mogelijk werd om met kleine bedragen zonder marginverplichting deel te nemen aan de handel in ETF’s en hefboomproducten weten steeds meer particulieren de weg naar de internationale beurzen te vinden. Snellere on-line data verbindingen en een toenemende stroom van turbo’s en ETF’s hebben aan de grotere belangstelling bijgedragen.

Deze ontwikkeling is voor mij heel belangrijk geweest. Enerzijds heb ik gedurende de afgelopen jaren met een relatief klein beginbedrag een mooi kapitaal opgebouwd en anderzijds heb ik mijn opgedane kennis en informatie aan een groeiende groep studenten kunnen overdragen.

Door diverse studenten is mij gevraagd mijn theorieën over systeem-traden en de visuele analyse van effecten via een tradeblog te verspreiden. Aan deze behoefte voldoe ik door de belangrijkste begrippen van systeem-traden en visuele analyse via deze blog te verspreiden. De resultaten van deze theorie worden in een portefeuille bijgehouden. Rendement, winst en verlies worden bij iedere transactie vermeld.

Ik hoop dat op deze wijze een blog gaat ontstaan dat een zinvolle uitbreiding betekent van de reeds bestaande tradersites.

Mijn wens is dat deze blog zal bijdragen aan veel plezierige interactie met mijn volgers.

Paul Babeliowsky

Disclaimer

Deze website is opgesteld en uitgebracht door Paul Babeliowsky. Hij is een onafhankelijk analist en docent op de Hogeschool Utrecht. De visuele analyses van Paul Babeliowsky worden gebruikt voor onderwijs en zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen aspirant-beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. De in de visuele analyses genoemde standpunten en vooruitzichten zijn door Paul Babeliowsky gegeven in zijn hoedanigheid als docent en visueel analist.